Hírek

“Vagy kezdő leszek Franciaországban, vagy nem megyek”

Dejan Lovren, a horvát labdarúgó-válogatott középhátvédje ultimátumot adott Ante Cacic szövetségi kapitánynak, ezért lemaradhat a nyári, franciaországi Európa-bajnokságról. A Liverpool játékosa a Magyarország elleni, budapesti barátságos mérkőzés után közölte a kapitánnyal:

vagy garantálja neki, hogy kezdő lesz az Európa-bajnokságon, vagy lemondja a szereplést.

A 26 éves védő március 29-én a cseresorból nézte végig az 1-1-es döntetlennel végződő találkozót.

Nem fogok bocsánatot kérni, és fenntartom, hogy vagy kezdő leszek Franciaországban, vagy nem megyek. Azt mondták, mindenki lehetőséget kap Budapesten, és én a második félidőben játszhatok. Készen voltam a pályára lépésre, mégsem állhattam be. Nem akarok hazudni: ez nagyon felidegesített

– nyilatkozta a horvát Sportske Novosti napilapnak Lovren.

Ante Cacic vasárnap végignézte a Liverpool-Stoke City angol bajnoki meccset, amely után személyesen beszélt a 31-szeres válogatott középhátvéddel.

A horvát válogatott öltözőjében nincs helye ultimátumnak.

Tisztelnie kell a mezt, a csapattársait és az edzőt. Amikor kineveztek, azt mondtam, hogy mindenkinek alá kell rendelnie az egyéniségét a csapat érdekeinek. Nem hiszem, hogy bárki miatt ezen változtatni kellene” – közölte a tréner, majd hangsúlyozta, hogy ha Lovren nem változtat az álláspontján, akkor nem fogja meghívni az Európa-bajnokságon szereplő keretbe.

A szeptemberben kinevezett Cacic irányításával még veretlen a horvát válogatott, amely a kontinenstorna D csoportjában Csehországgal, Törökországgal és a címvédő Spanyolországgal találkozik.

A nyitóképen a Izrael elleni, márciusi meccs előtt látható a horvát válogatott, Dejan Lovren a bal szélen látható, 6-os mezben.

Olvasói sztorik