Őszintén szólva tényleg kíváncsiak voltunk, eleink mivel, hogyan labdáztak. Ezért aztán Katz kolléga vette a fáradtságot, leautózott Ceglédre, ahol a Pákozdi Húsüzem lelkes munkatársai egy felfújt és zacskóba rejtve tíz frissiben kimetszett disznó hólyaggal várták.
Innen már csak egy ugrás volt az MTK Csömöri úti sporttelepe, ahol Torghelle Sándor – akinek megítélésünk szerint nem itt, hanem éppen Franciaországban kellene lennie – várta a lehetőséget, hogy egy frissiben felfújt hólyaglabda tulajdonságait egybevesse a Beau Jou-éval, azaz az Eb hivatalos labdájának legmarkánsabb ismérveivel.
(Ui.: Szó, mi szó, amikor kinyitottam a zacskót, egy halk “baszki” elhagyta a számat, ahogy nagyszerű és készséges segéderőnk, Molnár masszőr is ihletet kapott a performanszra. Az enyhe trágárságért utólag is elnézést kérünk, de talán érthető.)