Hiába a parádés játék, a magyar szurkolók egykedvűen ballagtak a meccs után

1-1, lejátszotta a magyar válogatott Izlandot a pályáról, volt időszak, amikor egykapuzott a csapat, mutatunk egy képet a meccs előttről:

24.hu / Kaufmann Balázs
24.hu / Kaufmann Balázs

Meg még egyet:

24.hu / Kaufmann Balázs
24.hu / Kaufmann Balázs

A mérkőzést a szurkolói zónában izgultuk végig, onnan sétáltunk vissza a lefújás után a stadion felé, hömpölygő és éneklő tömegre számítottunk.

24.hu / Tóth Richi
24.hu / Tóth Richi

A hömpölygőt megkaptuk, az éneklőt kevésbé.A magyar szurkolók kivétel nélkül azt mondták, azért a nagy csend, mert számolgatnak, mi, vagyis ki jöhet, ha továbbjutunk.

24.hu / Tóth Richi
24.hu / Tóth Richi

Ha csoportelsők vagyunk, akkor a E csoport másodikjával, az olaszok, a svédek, a belgák és az írek fociznak ott, nagy eséllyel a belgákat kapjuk. Ha másodikok, a B csoportból az angol, orosz, walesi, szlovák négyesből valakit, ha harmadikok, ott még megy a matek majd.

Szóval a magyar szurkoló örül ugyan, de fejben már nem is a portugál ellen tart, hanem még tovább, olyan magasságokban, ahol emberemlékezet óta nem járt magyar válogatott.

De hogy kicsit örüljünk is, felhőtlenül, ne számolgassunk,

  • a francia L’Équipe négy magyarnak is 6-ost adott tízes listán, Dzsudzsákot külön ki is emelték, hogy a csapat igazi vezére volt,
  • az olasz La Gazzetta dello Sport szerint is Dzsudzsi volt a legjobb, de tőlük Böde is hetest kapott,
  • a spanyol Marca pedig Nagy Ádámot hozta ki legjobbnak.