Hírek

“Ez valami elképesztő” – elájultak a spanyol lapok a magyar-portugáltól

Cristiano Ronaldo miatt az eddigieknél is többet foglalkozott a spanyol sajtó a magyar válogatottal, Dzsudzsák Balázst CR7 magasságába emelték.

Az Eb legjobb meccseként értékeltük a magyar-portugált, 3-3, miután a csoport élén végzett a válogatott és várja a belgák elleni nyolcaddöntőt. De nemcsak a 24.hu, hanem a Marca is azt írta, hogy:

A magyar-portugál volt a csoportkörök legjobb mérkőzése, ez valami elképesztő, a magyar a torna meglepetéscsapata.

Dzsudzsák Balázs és Cristiano Ronaldo is két gólt lőtt a mérkőzésen, a Real Madrid sztárjától már egy ideje várták a jó játékot, ellenünk sikerült is neki, a lap szerint a két hetes között volt az igazi párbaj,

vezéregyéniségként vezették csapataikat.

A meccs utáni elemzésében a Marca még kiemeli a 37 éves Gera Zoltánt, aki fantasztikus gólt lőtt, “a portugálok számára pedig az egyetlen jó hír az, hogy végül sikerült továbbjutni a csoportból.”

http://munchausenparokaja.tumblr.com/post/146336338666

Megjegyzik, Dzsudzsák mindkét góljához szerencse kellett, de

“hihetetlenül magas szinten játszott és az egész válogatott bebizonyította, hogy az Eb egyik szenzációját látjuk a pályán.”

A katalán Sport szerint a portugál nemzeti tizenegy szenvedett a magyar csapat ellen, és egyébként is három meccsen csak három döntetlenre voltak képesek. A lap szerint az egy ponttal a portugálok lehetnek elégedettebbek, bár nekik a horvátok ellen könnyebb dolguk lesz, mint a magyaroknak a belgákkal szemben.

Azonban az AS már Eden Hazard szavait idézi, aki arról beszélt, hogy nem lehet kimondani, hogy ők a nyolcaddöntő abszolút esélyesei, tisztelik a magyar csapatot.

Láttam a portugálok elleni mérkőzésüket, folyamatos nyomás alatt tartják az ellenfelüket, nehéz dolgunk lesz, mondta a Chelsea támadója.

Az AS külön kiemeli Bernd Storck szövetségi kapitányt, akit a siker elsődleges kovácsának tartanak és aki a meccs után úgy nyilatkozott, hogy ez a generáció az ‘50-es, ‘60-as évek válogatottjának nyomdokaiba akar érni.

A Mundo Deportivo szerint Ronaldo végre felébredt és a legjobb 16 közé lőtte a portugálokat, de a magyar csapat rászolgált a döntetlenre, sőt, a mérkőzésnek voltak olyan szakaszai is, amikor

“a torna meglepetéscsapata lejátszotta a pályáról a portugálokat.”

Olvasói sztorik