Hírek

Nagy Ádám parádés, díjazhatja az UEFA

Egy ideig még téma lesz a nemzetközi sportsajtóban a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése, hiszen őszinte játékával a magyar csapat sokak elismerését kivívta. De nemcsak őszinte volt ez a játék, hanem eredményes és minőségi is.

Különösen jó volt a magyar csapat középpályás játéka, és ebben elévülhetetlen érdemei vannak a Ferencváros játékosának, Nagy Ádámnak, valamint a Werder Bremenben focizó Kleinheisler Lászlónak. 

Nem beszélve persze Dzsudzsák Balázsról és Gera Zoltánról. Csakhogy a szakma a fiatalok játékától ájult el, nem véletlenül. A Scouted Football nevű társaság a Twitter-csatornáján az elmúlt 24 órában több bejegyzésében is Nagy Ádámot méltatja, emlékeztet például arra, hogy 48 passzából 45 volt sikeres a Belgium elleni találkozón.

Az oldal szerkesztői korábban már tippeltek arra, kik kaphatják majd meg az UEFA fent említett elismerését, most szűkítették a listát 11 főre – a 11 név között pedig 2 magyar játékos neve is ott van: Nagy és a Belgium elleni nyolcaddöntőt sérülés miatt kihagyó Kleinheisler neve.

A Scouted Football által az Eb Legjobb fiatal játékosa címre esélyesek listája: Dele Alli (Anglia), Eric Dier (Anglia), Kingsley Coman (Franciaország), Anthony Martial (Franciaország), Joshua Kimmich (Németország), Bartosz Kapustka (Lengyelország), Arkadiusz Milik (Lengyelország), NAGY Ádám (Magyarország), KLEINHEISLER László (Magyarország), Renato Sanches (Portugália), Ondrej Duda (Szlovákia).

Naggyal kapcsolatban azt is megszellőztették, hogy a sok kérő közül végül nem a Benfica, hanem az Olympique Marseille lehet a befutó.

Majd meglátjuk, a magyar játékosok esélyeit nem erősíti, hogy a többieknek még van lehetőségük megmutatni magukat a negyeddöntők során.

Olvasói sztorik