Hírek

Nekiment Storcknak és Királynak az FFT főszerkesztője

Dzsudzsák Balázs után ezúttal Bernd Storck szövetségi kapitánynak és Király Gábornak ment neki a FourFourTwo magyarországi főszerkesztője, Szöllősi György. Orbán Viktor miniszterelnök házi sportújságírója csütörtök délelőtt tett közzé egy terjedelmes publicisztikát, amelyben a válogatott Eb-szereplésével és annak ünnepléséről ír.

A szerző újfent túlzásokba esett, konkrétan az 1986-os vb-n nemzeti gyászt okozva leszerepelő, a csoportkör végén kieső magyar válogatott sportteljesítményét nagyobbra értékeli a mostani Eb-szereplésnél – írja a 444.hu.

A német kapitányról így vélekedik Szöllősi:

Mészölyék bizony még mindig nyugodtan mondogathatják, hogy mennyivel jobbak voltak, mert ők 1962-ben, 1964-ben és 1966-ban is a legszűkebb világelit, a legjobb nyolc (négy) mezőnyének teljes jogú tagjai voltak, míg a Storck-csapatnak éppen addig volt esélye bárki ellen, amíg a lesajnált, alábecsült kiscsapat szerepéből tudott borsot törni a meglepett ellenfelek orra alá. (Igaz, egyenes kieséses párharcot nagy tornán már Mészölyék sem tudtak nyerni, utódaik – egészen mostanáig – már a csoportból sem léptek tovább, ha egyáltalán odáig eljutottak.) Azon viszont én is meglepődöm, hogy Storck is a régiekhez képest határozza meg magát, hogy a hajdani nagy sikereket nem alapnak tekinti, amire építkezni lehet, hanem démonoknak, akik ellen neki harcolnia kell. Pedig nem kell.

Aztán Király is megkapta a magáét, Szöllősi szerint a mackódnadrágos kapus primadonnáskodott, mert nem is tört el az ujja a belgák elleni nyolcaddöntő első félidejében.

Olvasói sztorik