Hírek

A korábbi válogatott labdarúgót felháborította Bernd Storck döntése

Váczi Zoltánnak nem tetszett sem Király Gábor, sem Dzsudzsák Balázs, sem az ünneplés. És jobban örült volna, ha nem nyeri meg a csapat a csoportját.

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után jutott ki az Európa-bajnokságra, ott megnyerte az F csoportot (Ausztriát legyőztük, Izland és Portugália ellen döntetlent játszottunk), majd a nyolcaddöntőben kikapott 4-0-ra Belgiumtól. Ez az utóbbi évtizedek legjobb magyar szereplése, de nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

A korábbi válogatott, a többi közt Békéscsabán és a Vasasnál játszó Váczi Zoltán fejtegette a Borsnak még csütörtökön azt, hogy ha a vereségre játszunk a portugálok ellen, továbbjutottunk volna a nyolcaddöntőből.

Felháborít, hogy csak nálunk nem volt olyan vezető, aki felismeri, hogy a csoport­elsőség nem jó

– mondta Váczi, aki szerint ha a csoport második vagy harmadik helyén végzünk, akkor Portugália vagy Izland helyett mi jutottunk volna nyolc közé. Ronaldóék a horvátokat, Izland Angliát ejtette ki a nyolcaddöntőben.

Váczinak Király Gábor és Dzsudzsák Balázs játéka sem tetszett, a Hősök téri ünneplés sem, és szerinte a helyén kellene kezelni ezt az eredményt.

Azok voltak a csapat gyengéi, akiknek húzni kellett volna a gárdát. Király amikor nem kellett, kijött, amikor kellett, nem jött ki a kapujából, Dzsudzsák pedig a Hősök terén megmutatta, jobban teljesít a mikrofon előtt, mint a pályán. Apropó, Hősök tere… Úgy fogadták őket, mintha világbajnokságot nyertek volna.

Váczi szerint ezek a játékosok csak focisták, az ő szemében a hősök az olimpiai bajnokok, akik legyőzik az egész világot.

Olvasói sztorik