Hírek

Kapósak lettek a magyar focisták, de az áruk is megugrott

Az elmúlt napokban csak úgy röpködnek az összegek az Eb-t megjárt magyar válogatott labdarúgók kapcsán a hazai és a nemzetközi sajtóban. A transfermarkt.com például 4,2 millió euróra lövi be Dzsudzsák Balázs árát, klubja, a török Bursaspor azonban a legfrissebb hírek szerint 10 milliót kér érte. De Szalai Ádám játékjogát is 4 millióért értékesítené a német Hoffenheim, neki 1,5 millió a piaci értéke.

Nagy Ádám kapcsán lehet hallani a legreálisabb összegekről: a Fradi fiatalja a torna előtt 1,5 milliót ért a szakoldal szerint, vele kapcsolatban 2 milliós ajánlatokról lehet hallani.

A Bors Dénes Ferenc sportközgazdászt kérdezte meg ezzel kapcsolatban, ő azt mondta, teljesen bevett szokás, hogy egy ilyen torna után felszökik a játékosok ára. Egy cikkben foglalkoztunk is vele vasárnap, hogy nagyon is jellemző, hogy a világeseményeken szereplő és ott jól teljesítő focisták után megnő a kereslet.

A magyar futballistának végre van referenciája. Így egészen más a tárgyalási alap, mint ezelőtt. Az már más kérdés, hogy lesz-e olyan csapat, amely ki is fizeti érte a kért összeget. Márpedig a csillogás mulandó. Ha ezen a nyáron nem tudják eladni az Eb F csoportjának első helyén végzett válogatott tagjait, akkor jövőre már késő lehet: a mostani sztárból addigra egy világbajnoki selejtezőn vergődő játékossá válhat

– mondta Dénes Ferenc a bulvárlapnak.

A sportközgazdász szerint egyébként míg itthon bevételt akarnak generálni a klubok, addig külföldön nem feltétlen ez a helyzet. Kleinheisler Lászlót hozta fel példaként, aki a Bundesligában szereplő Werder Bremen játékosa, ha neki és a csapatának is bejönnek a számításai, akkor pár év múlva megsokszorozhatják az árát.

Szalai Ádám kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a Hoffenheimnek nem túl jó a tárgyalási helyzete, mivel nem számít a csatárra. Így hiába kérnek érte 4 millió eurót, vélhetően senki nem fogja ezt kifizetni.

A nemzetközi átigazolási piac július elején nyitott, a fent említett magyar játékosok mellett Böde Dániel, Guzmics Richárd és Kádár Tamás kapcsán is lehetett már hallani érdeklődőkről.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Olvasói sztorik