Hírek

Dárdai: Ha a szurkolók nem mennek a stadionba, semmit nem ért az Eb

Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgó-csapatának vezetőedzője nyilatkozott a Forbes Magazin magyar kiadásának, az interjú szerdán jelenik meg. Az Index ugyanakkor már elolvashatta a cikket, és pár pontban összefoglalták a korábbi magyar kapitány legfontosabb állításait.

Ami első helyre kívánkozik az, hogy Dárdai szerint, ha az első pár NB I-es fordulóban nem mennek a stadionokba a szurkolók, akkor a magyar Eb-szereplés nem ért semmit.

A tönkrevert szurkolói kultúrát most lehetne visszahozni. Egy elrontott vb-kvalifikáció után pedig visszajutnánk oda, ahol voltunk. Ő a klubvezetők helyében ő ingyen engedné be a drukkereket a stadionokban az első fordulókban.

Szerinte az MLSZ-nek a pontprémiumból topedzőket kellene szerződtetnie a gyerekek mellé. Úgy látja, hogy az utánpótlásban sem a futógyorsaság, sem a gondolkodás gyorsasága nem megfelelő most Magyarországon, nincsenek meg az automatizmusok.

Bernd Storcknak SMS-ben gratulált, szerinte a német szakember jól építette arra a szervezettségre, amit ő lefektetett a csapatnál. Jó döntésnek tartja, hogy Berlinben maradt, ott fejlődhet a legtöbbet, de ha azt érzi, hogy nincs hatással a csapatra, akkor önszántából visszamegy az utánpótlásba.

Olvasói sztorik