Hírek

Két magyar is van az “Eb kultikus tizenegyében”

Az UEFA hétfőn prezentálta a franciaországi Európa-bajnokság álomtizenegyét. A squawka.com is elkészítette a saját összeállítását, egy kicsit másképp. Náluk a különcség előfeltétel volt, emellett az kerülhetett be a csapatba, aki valamilyen kreatív aspektusban maradandót alkotott Franciaországban.

Ki más védhetné a képzeletbeli együttes hálóját, mint Király Gábor? A 40 éves kapussal kapcsolatban rögtön kiemelik, hogy több láb közötti kidobást végzett el, mint bárki más a kapusok mezőnyében.

Hipster-mutatója 10/10 (akármit is jelentsen ez), emellett az oldal természetesen megemlíti az ikonikus szürke nadrágot, mellyel belopta magát az egész világ szívébe. Király lett az Eb-k történetének legidősebb játékosa, azt kívánják neki, hogy sose változzon meg.

A magyar válogatottat a kapuson kívül Gera Zoltán képviseli, aki a legidősebb játékos az Eb-k történetében, aki akcióból szerzett gólt.

Őszintén szólva azt hittük, hogy Gera Zoltán hat éve visszavonult

-kezdi a Geráról szóló részt a szerző. Nos, annyira nem vonult vissza, hogy a csoportkör legszebb gólját ő lőtte, a SkySports szavazásán az egész Eb-t figyelembe véve ő nyert, az UEFA hivatalos oldalán pedig jelenleg vezet.

Az Eb kultikus tizenegye:

Kapus: Király Gábor (Magyarország)

Védők: Vedran Corluka, Domagoj Vida (Horvátország), Michal Pazdan (Lengyelország)

Középpályások: Gera Zoltán (Magyarország), Joe Allen (Wales), Birkir Bjarnason (Izland), Wes Hoolahan (Írország), Ricardo Quaresma (Portugália)

Csatárok: Hal Robson-Kanu (Wales), Will Grigg (Észak-Írország)

Olvasói sztorik