Hírek

A bevétel harmadát fejlesztésre fordítja az MLSZ

Korábban mi is megírtuk, hogy a magyar válogatott 11.5 millió eurót kapott a sikeres Eb-szereplést követően. A játékosok ennek az összegnek a harmadával gazdagodnak, ami 50 millió forintot jelent fejenként.

A Magyar Labdarúgó-szövetség gazdasági igazgatója a Sport TV Mai Helyzet című műsorában elmondta, mire költi a testület a fennmaradó összeget. Gudra Tamás összegzése alapján a válogatott a kijutásért 8 millió eurót, a kontinensviadal csoportkörében szerzett öt pontért további két milliót, a nyolcaddöntőbe jutásért pedig másfél milliót kapott az MLSZ.

Ha hozzávetőlegesen számolunk, egyharmad a játékosok és a szakmai stáb díjazása, nagyjából a másik egyharmad a költségek, és a többi az, ami a fejlesztésekre fordítható, illetve amit már el is költöttünk ilyen módon, vagy el fogunk költeni fejlesztésre a következő években. Ilyenkor csak a nagyválogatottat említjük, de van az MLSZ-nek azon túlmenően tizenöt utánpótlás válogatottja, akik a pénzt idézőjelben csak viszik, és nem hozzák. Az ő versenyeztetésük is sok pénzt emészt fel, és ott nincsenek meg azok a televíziós, jogdíj- és jegybevételek, amelyek a nagyválogatottnál. Most egy kicsivel több pénz jut az ő fejlődésükre is talán.

A magyarországi futballakadémiák értékelése nemrég fejeződött be, erről itt olvashatnak bővebben.

Olvasói sztorik