Hírek

Családi dráma sújtotta a portugálok Eb-győztes játékosát

Mint ismert, a franciaországi Európa-bajnokság döntőjében a portugálok egy hosszabbításban szerzett Éder-góllal diadalmaskodtak a házigazdák felett. A luzitánok csatára a kontinenstorna előtt nem élvezte a reflektorfényt, a sorsdöntő gól után azonban megrohamozták a sajtó képviselői. Nemrég egy portugál tévé készített vele interjút, melyből kiderült: édesapja gyilkosság miatt ül a rácsok mögött – írja az Express.

Az édesapám börtönben ül Angliában. Tizenkét éves koromban ítélték el, a vád a mostohaanyám meggyilkolása volt. Ha jól emlékszem, tizenhat évet kapott. Minden alkalommal, ha szabadságra mehettem, meglátogattam őt

-mesélte a 28 éves támadó. Éder 2008-ban mutatkozott be a portugál élvonalban. Az Académica csapatánál játszott. Ezt megelőzően a nyugat-afrikai Bissau-Guineában élt, fiatal korában költözött Európába.

Édesanyámmal érkeztem, apám ekkor már Portugáliában élt. Egy nap eljött értem, és onnantól vele éltem egy darabig. Nem sokkal később már egyedül. Nekem nem adatott meg, hogy családi körben nőjek fel, szinte a teljes gyermekkoromat kollégiumban töltöttem. Szomorú voltam, és elhagyatottnak éreztem magam. Utólag visszagondolva, jó tett nekem. Kemény volt, de élveztem is, sok barátot szereztem. Segített azzá válni, aki most vagyok.

– emlékezett vissza a kezdetekre az Eb-döntő hőse, aki egy sikertelen angliai kitérőt követően idén nyáron a francia Lille csapatához szerződött.

Olvasói sztorik