Hírek

Az Eb-nyitómeccs hőse: Ha valaki ezt egy éve mondja nekem, nem hiszem el

Dimitri Payet nevét pénteken az is megtanulta, aki esetleg korábban nem ismerte volna. A 29 éves francia játékos a 89. percben egy szenzációs találatot szerzett a Románia elleni nyitómeccsen az Európa-bajnokságon, a gól ráadásul három pontot is ért övéinek (2-1-re nyertek), így most nemzeti hősként ünnepli őt mindenki.

Ha valaki azt mondja nekem egy éve, hogy ez történik, nem hiszem el

– mondta a meccs után a L`Equipe-nek Payet, aki szerint az első negyedórában rendesen beragadtak, de utána megmutatták, hogy a nehéz meccseket is meg tudják nyerni.

Payet győztes gólja:

A francia kapitány, Didier Deschamps a meccs előtt azt mondta, Románia nem olyan könnyű ellenfél, mint azt sokan gondolnák. A meccs után is erről beszélt, a románok rendesen megnehezítették a dolgukat, de ők a győzelemre játszottak és Payet-nak köszönhetően ez össze is jött.

Nem volt minden tökéletes a játékunkban. Románia megmutatta, milyen jól szervezett csapata van, elég sok fejtörést okoztak nekünk, de az a legfontosabb, hogy győzelemmel kezdtük a tornát

– mondta a meccset követő sajtótájékoztatón Deschamps, aki szerint Payet jelentette a különbséget a csapatok között.

Anghel Iordanescu alighanem udvariassági világrekordot döntött a meccsértékelésében, dicsérte saját játékosait, az ellenfél kapusát, Hugo Llorist, aki a meccs elején szép védéseket mutatott be, és természetesen kiemelte a gólszerzőt is.

Persze fájdalmas a 89. percben kikapni, de ez egy fantasztikus gól volt egy nagyszerű játékostól.

Elárulta, hogy eléggé el voltak keseredve a román játékosok az öltözőben, nehéz lesz majd őket összeszedni. Románia legközelebb jövő szerdán lép pályára, Svájc lesz az ellenfél, a franciák pedig aznap az albánokkal meccselnek.

Olvasói sztorik