Hírek

Bombaüzlet: Benfica felfelé alkuszik Nagy Ádámra

Se a Ferencváros, se Nagy Ádám nem mond konkrétumot a jövővel kapcsolatban. Portugáliában többet tudnak.

A portugál sportlap, a Record keddi címlapján ott virít a mi Nagy Ádámunk, aki az uefa.com statisztikái szerint az osztrák és az izlandi meccsen összesen 106-szor passzolt, ebből 100-szor el is jutott a labda a címzetthez.

nagy ádám

A 94 százalékos passzpontossági mutató nemzetközi szinten is extraklasszis teljesítmény, különösen ha hozzátesszük, hogy az Izland elleni egyenlítő találatunk alkalmával a Fradi játékosa jegyezte azt az extra kulcspasszt, amellyel Nikolics megiramodott az üresre játszott jobb szélen a kapu felé.

Ezután már nem is csodálkozunk azon, hogy a Record egyenesen azt írja, a Benficánál a válogatottunk 21 éves középpályása pótolhatja a Bayern Münchenhez igazoló Renato Sanchest.

Az nso Franciaországban tartózkodó riportere Nagy Ádámot is elérte, aki megnyílt neki, és rendkívül udvariasan, taktikusan zárta rövidre a kíváncsi portugál újságíróval folytatott eszmecserét:

Nagy megtiszteltetés lenne a Benfica mezét magamra húzni és a portugál élvonalban játszani. Nagy ugrás lenne a karrieremben. Érzésem szerint feküdne nekem a csapat stílusa is. Mindenképpen olyan klubhoz szeretnék igazolni, ahol rendszeres játéklehetőséghez jutok. Most azonban mást nem tudok mondani, mert nem tudok semmiről. Megbeszéltem a menedzsereimmel, hogy jelenleg csak az Európa-bajnokságra koncentrálok és amíg versenyben vagyunk nem foglalkozom a jövőmmel kapcsolatos kérdésekkel.

Nagy Ádám számára nem ismeretlen a portugál labdarúgás. Két évet töltött egy spanyolországi futballakadémián, ahol a második esztendőt Portugáliában futballozta végig.

A nso.hu eközben lapinformációkra hivatkozva azt írja, Luís Filipe Vieira, a Benfica elnöke nem tréfál. Az eddigi 1,5 millió fontos ajánlatát most két millióra emelte.

Ami biztos, Nagy Ádám nem foglalkozik semmivel, csak a portugálok elleni szerdai találkozóval. Ellenben a háttérben komoly tárgyalások zajlanak a Ferencváros, a Nagy Ádámot képviselő menedzsercég, a CMG, és a kérők között. Utóbbiak vannak szép számmal.

A Fradi meg a 2014-es világbajnokság után – a bosnyák Muhamed Besicet 4,8 euróért vette meg az Everton –  újra nagy üzlet előtt áll. Minél tovább jut a válogatott, annál nagyobb üzlet előtt.

 

Olvasói sztorik