Hírek

Juhász Roland: A legjobb dolog magyarnak lenni

Storck: Mi örülünk a belgáknak

A belgák elleni Eb-nyolcaddöntő előestéjén Toulouse-ban tartott sajtótájékoztatót a magyar labdarúgó-válogatott, melyen a játékosok közül Juhász Roland és Gera Zoltán vett részt.

“Szeretnénk tenni a magyar foci felemelkedéséért”

Juhász Roland az Anderlechtben csapattársa volt Romelu Lukakunak, aki várhatóan a kezdő tizenegyben kap helyet ellenünk. A Videoton védője szerint egy rendkívül tehetséges csatárral kell szembenézniük.

Profi játékost ismertem meg benne, amikor felkerült az első csapathoz. Érett volt, azóta pedig még rutinosabb lett. Holnap azon leszünk, hogy megállítsuk őt.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Juhász újságírói kérdésre elmondta, különös érzés lesz számára holnap pályára lépni. Mint fogalmazott, Belgiumot a második otthonának tekintheti, hisz nyolc évig élt ott. Megjegyezte, az élet már csak ilyen, nagy rendező.

A 32 éves hátvéd ezt követően jövőjéről ejtett pár szót.

Nem tervezek visszamenni Belgiumba. A legjobb dolog magyarnak lenni, és azt hiszem az idősebb korosztály nevében mondhatom, otthon szeretnék tenni mi is a magyar foci jövőjéért és felemelkedéséért.

“Ők az esélyesebbek, ez nem kérdés”

A veterán Gera Zoltánt arról kérdezték, voksolt-e az UEFA szavazásán, melyen övé lett a csoportkör legszebb találata.

Talán volt az enyémnél egy-két látványosabb gól, és nem, nem szavaztam. Boldoggá tesz az elismerés, de ma már láttunk egy szebbet, a svájci Shaqiri gólját.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A csoportmeccsek során a magyar válogatott szerezte a legtöbb találatot a 16-oson kívülről. A Ferencváros középpályása ezzel kapcsolatban elmondta, nagy előny, ha olyan játékosok alkotják a csapatot, akik távolról is képesek betalálni.

Ha felállt védelemmel találkozunk, több átlövéssel kell próbálkoznunk. Örülök, hogy a pontrúgásaink is veszélyesek és remélem, tovább tudjuk folytatni a szériánkat

– mondta Gera, majd rátért a belgák elleni találkozóra.

Ők az esélyesebbek, ez nem kérdés. Kiváló játékosaik vannak és az elmúlt években rengeteget fejlődtek. Nagyobb a teher és a nyomás rajtuk, mert mindenki elvárja tőlük, hogy továbbjussanak. Mi felszabadultan játszhatunk, a kitűzött célt már teljesítettük. A mérkőzés minden percét kiélvezzük majd, fel szeretnénk borítani a papírformát.

 

Olvasói sztorik