Hírek

Löw a vereség után: Mi voltunk a jobb csapat

A világbajnok németek nem tudták megállítani Antoine Griezmannt, erre pedig ráfaragtak: a foci-Eb házigazdája 2-0-ra nyert csütörtökön és bemasírozott a döntőbe. Vasárnap Portugália lesz az ellenfél Párizsban.

Joachim Löw, a németek kapitánya szerint nagyszerű tornájuk volt, de az elődöntőben pechesek voltak, ennek köszönhető a búcsújuk:

Mi voltunk a jobb csapat. Rengeteget dolgoztunk, mentünk előre és megnyertük az egyéni csatákat.

Pech, hogy kaptunk tizenegyesből egy gólt a szünet előtt. Megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk belőni, ami szintén nem jó ómen. 2010-ben és 2012-ben, amikor kiestünk, akkor ellenfelünk jobb volt nálunk, de most mi voltunk jobbak Franciaországnál. Leszámítva a végeredményt és a góllövést. Persze a franciák nem érdemtelenül jutottak be a döntőbe, nyertek 2-0-ra. Szerintem nyerni fognak, a portugálok engem nem győztek meg ezen a tornán” – mondta Joachim Löw a meccset követő sajtótájékoztatón, hozzátéve: a játékosai mindent úgy csináltak, ahogyan azt ő kérte tőlük, és bár majd kielemzik a történteket, szerinte nincs dráma, továbbra is jó csapata van Németországnak.

Manuel Neuer szerint is megvolt a kellő akarat és koncentráltság, a szerencsével azonban hadilábon álltak:

Ami kritika érhet bennünket, az a helyzetkihasználás: megvoltak a lehetőségek, hogy szerezzünk egy-két gólt.

Fotó: Anadolu Agency/Metin Pala

Olvasói sztorik