Hírek

Hatalmas készültség Párizsban az Eb-döntő miatt

A francia hatóságok alapvetően a Champs-Elysées-n figyelnek majd intenzívebben, merthogy ott lehet ünneplés, amennyiben a házigazda legyőzi Portugáliát vasárnap este.

Az MTI azt írja francia forrásokra hivatkozva, hogy 3400 rendőrt és csendőrt mozgósítanak a világ egyik leghíresebb sugárútján, függetlenül attól, hogy melyik csapat nyeri meg a tornát.

A városi rendőrség emlékeztetett arra, nagyon nehéz ilyenkor felügyelni a biztonságot, az 1998-as labdarúgó-vb megnyerése után egy gépkocsi belehajtott a tömegbe a Champs-Elysées-n, 150-en megsérültek, közülük egy ember bele is halt a sérüléseibe.

További veszélyforrásként jelentkeznek a randalírozók (akik mindig megjelennek) és természetesen a terrorfenyegetettség.

A francia rendőrség nem engedélyezte, hogy hétfőn a győztes csapat egy nyitott tetejű busszal végighajtson a sugárúton és onnan üdvözölje a tömeget, ahogy az a franciák 1998-as győzelme után történt.

Ennek oka, hogy készülnek a július 14-i nemzeti ünnepre.

A döntőnek otthont adó Stade de France nemzeti stadionban 1300 rendőr és csendőr, az Eiffel-torony tövében található 90 ezer férőhelyes szurkolói zónában közel 1400 rendőr felügyel vasárnap este, a tömegközlekedési járműveken 700 járőr teljesít majd szolgálatot.

Olvasói sztorik