Hírek

Az angolok is fejet hajtanak Gera Zoltán teljesítménye előtt

Gera Zoltán fantasztikus teljesítményt nyújt az Európa-bajnokságon. A magyar labdarúgó-válogatott 37 éves középpályása rendre a csapat egyik legjobbja, szerdán, Portugália ellen pedig szenzációs gólt szerzett. Ezzel ő lett az Eb-k történetének második legidősebb góllövője.

Nézzük is vissza gyorsan ezt a gólt, mert megunhatatlan:

Az angol FourFourTwo magazin honlapja szentelt is neki egy cikket, amiben Gerát méltatják. Azt írják,

más olyan súlyos sérülések után már visszavonult volna, mint amilyen neki volt. Ő azonban folytatta és most az Eb egyik legnagyobb sztárja lehet.

2011-ben és 2013-ban is hónapokat hagyott ki térdsérülése miatt, 2014-ben pedig szalagproblémák miatt került az oldalvonalon kívülre.

Pár éve nem tudtam, hogy valaha játszhatok-e még a válogatottban, vagy akár klubcsapatban, mert elég komoly sérüléseim voltak. Most nagyon boldog vagyok, magyar klubom felépített, és remek érzés, hogy az Eb-n szerepelhetek a válogatottal, ráadásul gólt is lőttem

– idézi a szaklap Gerát.

Gera eddig az Ausztria és az Izland elleni meccseket végigjátszotta, Portugália ellen pedig szintén kezdő volt, a félidőben cserélte le őt Bernd Storck. Vasárnap, a belgák elleni nyolcaddöntőben is minden bizonnyal kezdeni fog a rutinos játékos.

 

Olvasói sztorik