Hírek

Gera: nincs okunk a szégyenkezésre

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 4-0-s vereséget szenvedett Belgiumtól a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Gera Zoltán az első félidőben kapott szerepet a meccsen, melyről így nyilatkozott az mlsz.hu-nak:

Naivan kezdtük a mérkőzést, túlságosan kinyíltunk, nem tudtuk megelőzni a veszélyes kontráikat. A belgák sokkal jobbak voltak, szerencsénk volt, hogy csak egygólos volt a hátrányunk a szünetben. A második félidőre jobban ment ki a csapat, de kockáztatunk kellett, és ennek tudható be a nagy különbségű vereség. Elképesztő játékosai vannak a belgáknak. Szomorúak vagyunk, de összességében nincs okunk a szégyenkezésre.

Lovrencsics Gergő rendkívül jól játszott a mérkőzésen, több jó lövése és csele is volt, ő is megfogalmazta véleményét a találkozóval kapcsolatban:

Természetesen csalódottak vagyunk, mert győzni jöttünk Toulouse-ba. Sajnos gyorsan gólt kaptunk, pedig készültünk a pontrúgásokra. A belgák nagyon gyorsak voltak, veszélyesen kontráztak, a végére egy kicsit el is fáradtunk. Megvoltak a helyzeteink, lehetett volna hasonló a mérkőzés, mint a portugálok elleni, de sajnos most nem tudtuk bevenni az ellenfél kapuját. Sajnálom, hogy így alakult a vége, de szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, mert csodálatosak voltak az Európa-bajnokságon. Úgy gondolom, építhetünk erre a csapatra.

A belgák gyorsan vezetést szereztek, ezt követően meg kellett próbálnunk nyomást gyakorolni rájuk. A második félidőre kiegyenlített lett a játék, voltak helyzeteink, az utolsó húsz percben viszont fel kellett vállalnunk a mindent vagy semmit játékot. Sajnos ebből mi jöttünk ki vesztes félként. Mi nem tudtuk góllal befejezni a helyzeteinket, ők igen. Ma nem állt mellénk a szerencse, el is fáradtunk a végére. A kiesés ellenére büszke vagyok a csapatra, és szeretnék külön köszönetet mondani a szurkolóknak, akik fantasztikus atmoszférát varázsoltak a stadionba, és a vereség ellenére is ünnepeltek bennünket.

-nyilatkozta Juhász Roland. 

A magyar válogatott hétfőn délután 15:00-kor indul haza Franciaországból. Az MLSZ arra kéri a szurkolókat, hogy ne a repülőtéren várják a csapatot. Estére közös ünneplést szerveznek egy belvárosi helyszínre, melyet megelőzően sajtótájékoztatót tart a csapat.

Olvasói sztorik