Hírek

Gareth Bale Cristiano Ronaldót, Ronaldo a stábot dicséri

Az elődöntőig kellett várni arra, hogy Portugália mérkőzést nyerjen a franciaországi Európa-bajnokságon. Jó volt az időzítés, Wales 2-0-s legyőzése döntőt eredményezett számukra.

Cristiano Ronaldo az 50. percben fejelt gólt, ezzel kilencedik Eb-találatát szerezte, ez rekordbeállításnak számít a tornák történetében – Michel Platini jutott még el kilencig – más kérdés, hogy amíg Ronaldónak 20, addig Platininek 5 meccs elég volt erre. Három perccel később szintén CR7 volt az egyik főszereplő: kapura lőtt, Nani beletette a lábát a labdába, ami eljutott a hálóig. Wales aztán még erőlködött, de nem tudta tovább nyújtani így is történelmi menetelését.

Naná, hogy az elődöntő után a legtöbben Ronaldo és Gareth Bale, a Real Madridban csapattárs klasszisok nyilatkozatára volt kíváncsi. Mi is. Bale így értékelt.

Ronaldo igazi gólvágó, mindig lecsap, amikor megtalálja a lehetőséget, most is így tett. De mégis úgy gondolom, felemelhetjük a fejünket. Büszkék lehetünk magunkra, és arra, ahogyan ezen a tornán teljesítettünk, ahová eljutottunk. Köszönjük fantasztikus szurkolóinknak a támogatást.

Majd így folytatta:

Ők lőtték az első gólt, ez meghatározó volt. Mi mindent megtettünk ezt követően, kemények voltunk, de nem sikerült visszajönni. Nem marasztalhatjuk el magunkat, mert mindent kiadtunk magunkból.

És akkor jöjjön a 2004 után ismét Eb-döntőbe jutó portugálok ikonja, Cristiano Ronaldo!

Ez az, amiről a kezdetektől fogva álmodtunk. Abban bízom, hogy vasárnap sírni fogunk, és ezek örömkönnyek lesznek a döntő után. Mindig is azt mondtam, a legnagyobb álmom az, hogy Portugáliával megnyerjek egy tornát. Most nagyon közel vagyunk hozzá. Tudtuk, hogy hosszú lesz az út, és voltak is nehézségeink az Eb-n. De korábban is mondtam: jobb gyengébben kezdeni, és a végén bizonyítani, mert úgyis az számít.

Hogy mi segíthet ebben?

Sok munka, alázat, önfeláldozás. Ez jellemezte az egész karrieremet.

Szólt a csapattársakról is Ronaldo.

Az egész csapat megérdemli ezt a sikert, mint ahogyan a kapitány is. Az orvosi stáb nemkülönben, fantasztikus munkát végeznek, hogy frissek maradjunk. Még nem nyertünk semmit, de az álmaink még élnek.

Az Európa-bajnokság döntőjét vasárnap rendezik, csütörtökön pedig eldől, hogy Franciaország vagy Németország lesz Portugália ellenfele.

(Kiemelt fotó: Getty Images)

Olvasói sztorik