Hírek

Döntött a jövőjéről Joachim Löw

A német válogatott az elődöntőben fejezte be szereplését a franciaországi Európa-bajnokságon. A házigazdák ejtették ki Joachim Löw tanítványait, a mester a vereséget követően pár napra eltűnt, az is felmerült, hogy távozik posztjáról.

Végül a szövetséggel való egyeztetést követően a felek bejelentették, hogy a továbbiakban is ő tölti be a szövetségi kapitányi posztot – írja a Kicker.

Egy nagy torna mindig fordulópontot jelent. Természetesen mindannyian csalódottak voltunk, miután az elődöntőben kiestünk, mert heteken keresztül rengeteg munkát belefektettünk az Európa-bajnokságba. Ennek ellenére azt mondom, hogy bár az eredmény miatt csalódtunk, a csapat nem volt csalódást keltő. Mi voltunk a legfiatalabb együttes a tornán, rengeteg potenciál rejlik a srácokban. Ezek a fiúk sok örömöt szereznek még nekünk a jövőben, én pedig annak örülök, hogy tovább fejleszthetem őket a 2018-as világbajnokságig

-nyilatkozta a világbajnok mester. A Német Labdarúgó-szövetség elnöke, Reinhard Grindel elégedettségének adott hangot a döntést követően:

Hagytunk néhány napot a szövetségi kapitánynak, hogy átgondolja a történteket, de biztosak voltunk benne, hogy folytatni akarja a megkezdett munkát, és meg akarja védeni a világbajnoki címét Oroszországban. Csak hangsúlyozni tudom, amit korábban is elmondtam: Jogi Löw a legjobb megoldás a csapat élére. Megbízunk benne, tudom, hogy a csapat a jövőben is feljut vele a csúcsra.

Joachim Löw tízéves regnálása alatt ez már a harmadik elbukott elődöntője volt nagy tornán a németeknek. A Nationalelf legközelebb augusztus 31-én lép pályára felkészülési mérkőzésen Finnország ellen, majd szeptember 4-én Oslóban kezdi meg a világbajnokság selejtezőjét.

 

Olvasói sztorik