Hírek

Payet ára az egekbe szökött, de nem Ronaldo lerúgása miatt

A francia válogatott és a West Ham United játékosa Dimitri Payet a Portugália – Franciaország Eb-döntő (1-0) 17. percében rúgta meg úgy Cristiano Ronaldo térdét, hogy a portugálok csapatkapitánya a 25. percben feladta a további erőlködést és lekéredzkedett a pályáról.

A francia belépője nagy vihart kavart. Egyesek állítják, szándékosan rúgta le Ronaldót, mások a visszajátszások alapján úgy vélik, a labdát rúgta el, de megcsúszott, ezért nem tudta már fékezni mozdulatát.

A Rael egy időre lemondhat támadójáról, hogy mennyire, arról megoszlanak a vélemények. Az ügyben természetesen Ronaldo édesanyja is megszólalt.

A mama röviden annyit írt twitter bejegyzésében: nehezen viseli, amikor így látja a fiát, merthogy ez a játék a labda és nem más lábának a rúgásáról szól, különösen nem a sérülést okozásról.

Ettől még Dimitri Payet köszöni jól van, sőt, az Eb-n és nem az Eb-döntőn – mutatott produkciója alapján klubja, a West Ham United 50 millió fontban (18,3 milliárd forintban) határozta meg  a vételárát.

David Gold, a londoni klub társelnöke kijelentette, hogy egy pennyt sem engednek ebből az árból, de még azt sem döntötték el, hogy egyáltalán eladják-e az Olympique Marseille csapatától tavaly júniusban szerződtetett játékost. Az Eb-n három gólos Payet a legutóbbi idényben 12 alkalommal talált be a West Ham színeiben.

Azért a nagy áremelkedés, mert az Eb alatt több neves egyesülettel is hírbe hozták a 29 éves Payetet, többek között a Chelsea, a Manchester City és a Paris Saint-Germain is vinné a Premier League előző szezonjában hetedik helyen végzett klub játékosát.

 

Olvasói sztorik