Eb 2016: Storck több helyen is változtatott a kezdőcsapaton

Portugália ellen vívja az utolsó csoportmeccsét a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságon. Akár Cristiano Ronaldóékat is kiejtheti Bernd Storck együttese.
Korábban a témában:

Szerda este 18 órától az utolsó csoportmeccsét játssza a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. Furcsa ezt leírni, de Portugáliának sokkal fontosabb a Lyonban sorra kerülő összecsapás, mint a mieinknek.

Bernd Storck együttesének továbbjutása már kedden biztossá vált, miután a német válogatott Mario Gomez góljával 1-0-ra győzött Észak-Írország ellen. Nagy világversenyen utoljára 50 éve élte túl a csoportkört a magyar nemzeti együttes.

Portugália viszont még nem jutott tovább, sőt szégyenszemre akár ki is eshetnek. Két kör után csak két ponttal állnak, nekik mindenképp győzniük kell. Egy esetleges vereséggel szinte biztos, hogy kiesnek, egy döntetlennel pedig számolgathatnának. Persze sok függ a párhuzamosan zajló Izland – Ausztria találkozótól is.

Persze nekünk sem mindegy, hogy hányadik helyen zárjuk a kvartettet. Harmadiknál rosszabbak nem lehetünk, ez már biztos. A nyolcaddöntőben jöhetnek a horvátok, az angolok, a belgák, a svédek vagy extrém esetben az írek.

Legkésőbb este 11 óra magasságában már sokkal okosabbak leszünk.

F csoport
Gy
D
V
Pont

Hajrá, Magyarország!

Élő hírfolyam

Király-Ronaldo, az extrémek találkozása

Így harangozta be a magyar-portugált a L’Équipe, a legnagyobb francia sportlap hivatalos weboldalán. A cikkben mackónadrágos Király Gáborról írnak, akire legalább annyira felnéznek csapattársai, mint a másik oldalon Ronaldora.

lequipe

 

Bernd Storck kihirdette a kezdőcsapatot

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck valamivel több, mint egy órával a Portugália ellen meccs kezdősípszója előtt kihirdette a kezdőcsapatot. Bekerült Korhut Mihály, Lovrencsics Gergő, Elek Ákos, és Pintér Ádám, elöl pedig Szalai Ádám kezd.

A sárga lapos játékosaink a kispadon kezdik a meccset. Kádár Tamásról, Kleinheisler Lászlóról, Németh Krisztiánról és Nagy Ádámról van szó.

Nem dőlhet hátra a magyar válogatott

Persze miért is tenné? Bernd Storckot sem úgy ismertük meg, mint akinek az irányítása alatt ez megtörténne. Beharangozó cikkünkben a portugál és a magyar labdarúgást hasonlítottuk össze, a mostani csapatok stílusát és azt, hogy mire lehet számítani majd a meccsen. Érdemes kattintani, méghozzá IDE.

Fotó: MTI
A magyar válogatott keddi edzése Fotó: MTI

Ha jegyet akarsz venni az Eb további meccseire, akkor ez érdekelni fog

Az MLSZ a Twitteren írta, hogy szerda délután 14 órától indul a jegyértékesítés az euro2016.com/tickets oldalon. Azt írják, hogy „érkezési sorrendben” lehet majd tiketteket vásárolni, igaz, azt csak később tudjuk meg, hogy a magyar válogatott, hol, mikor és ki ellen játszik a nyolcaddöntőben.