Élő Hírek

50 éve nem játszott ilyen fontos meccset a magyar válogatott

Vasárnap este 21:00-tól Magyarország Belgium ellen lép pályára a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A mieink megnyerték az F-csoportot, miután legyőzték Ausztriát, Izland és Portugália ellen pedig döntetlent játszottak.

A belgák a második helyen végeztek az E-csoportban Olaszország mögött. Marc Wilmots szövetségi kapitány szerint ők a párharc esélyesei, de a magyar válogatott az Eb legjobb meccsén igazolta, hogy a topcsapatokkal is felveszi a versenyt. Bernd Storck a mérkőzés előtti napon azt mondta, örül neki, hogy a belgák ellen játszunk a nyolcaddöntőben.

A portugálok ellen háromszor is vezettünk a csoportkör utolsó mérkőzésén, végül 3-3-as döntetlen lett a vége, így nagy hibát követnének el Eden Hazard-ék, ha lebecsülnék a mieinket. Teher biztosan nem nyomja majd a magyar válogatott játékosainak lelkét, hiszen az előzetes elvárásokat már túlteljesítették a fiúk.

A siker alapja a biztos védekezésből indított kontráinkban rejlik, hiszen várhatóan a belgáknál lesz majd többet a labda a mérkőzésen. Vannak tippjeink azzal kapcsolatban, hogy mi jelentheti a kulcsot Marc Wilmotsék ellen, erről itt írtunk bővebben.

Hajrá Magyarország!

A magyar szurkolók előtt melegít a válogatott

Az eddigi stadionokhoz képest rendkívül kicsi, mondhatni aranyos arénában lép pályára 21 órától a válogatott. Több a belga, mint a magyar, de ez nem azt jelenti, hogy a hangjuk is nagyobb lesz. Továbbra is formában a táborunk.

Fotó: 24.hu
Fotó: 24.hu

Eközben Toulouse-ban a megszokottnál is jobban átvizsgálnak mindenkit a stadion bejáratánál

A kocsikban lévő táskákat kivétel nélkül még egy előszűrőn nagyon alaposan megnézik. A média center bejáratánál a slusszkulcsunk is veszélyesnek tűnt a biztonsági emberek számára. Nyomkodták és hosszasan figyelték, nehogy bármilyen robbanószerkezet indítókulcsa legyen. A jelenség annak köszönhető, hogy tegnap belga rendőrök terroristákat kapcsoltak le, akik vélhetően a meccs ideje alatt akartak merényletet elkövetni Brüsszelben.

Egymást verték a magyar szurkolók a toulouse-i repülőtéren

Három szurkolói különjáratot indított vasárnap Budapestről Toulouse-ba a WizzAir az esti Belgium elleni Eb-nyolcaddöntőre.  A második dél körül landolt, ezt követően néhány magyar szurkoló összeverekedett egymás a belépésre várakozva, sorban állás közben.

Az egyik szurkoló ajka felrepedt, véres arccal várt a belépésre. A reptéri rendőrök kijöttek, de érkezésük előtt lecsillapodott a helyzet, így nem avatkoztak be – írja a maszol.ro.

Matthäus nem sok jót jósol a mieinknek

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint 3-0-ra kikap a magyar válogatott ma este – írja a duol.hu. Nyilvánvaló, hogy a világranglistán második belgák esélyesebbek papíron, de ekkora különbség aligha lesz a két csapat között. Mindenesetre az biztató, hogy Matthäus korábban Svájc és Horvátország továbbjutását predesztinálta, reméljük a mieink esetében sem lesz igaza.

 

Megváltozott a szurkolói vonulás gyülekezési pontja

A szervezők tájékoztatása szerint máshonnan indul a drukkerek menete Toulouse-ban. Az új találkozási pont a Place Saint-Pierre. A szurkolók 16:00-tól gyülekeznek a téren, ahonnan 3.5 kilométert megtéve jutnak el a stadionhoz. Azokat a szimpatizánsokat, akik nem a vonuló tömeggel érkeznek a létesítményhez, arra kérik, hogy időben érkezzenek a biztonsági átvizsgálás miatti torlódás elkerülése érdekében.