Eb 2016: döntetlent játszott Izlanddal a magyar válogatott

Korábban a témában:

Szombat este Izland ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. Az első fordulóban a mieink nagyszerű játékkal verték 2-0-ra Ausztriát, míg a szigetországiak bravúros döntetlent (1-1) értek el Portugália ellen.

A két csapat utóbbi öt mérkőzésén Magyarország rendre győzelmet aratott, legutóbb 2011-ben nyertünk 4-0-ra, akkor Dzsudzsák Balázs is betalált.

A szigetországiaknál mindenki bevethető, a mieinknél Fiola Attila kettős részleges szalagszakadással bajlódik, így a csoportkörben nagy valószínűség szerint már nem léphet pályára. Bernd Storcknak így a taktika mellett az összeállításon is változtatnia kellett:

A stratégiánk némileg változni fog az osztrákok elleni meccshez képest. Az izlandiak nagyon jók fizikálisan, fegyelmezettek is, nehéz ellenük játszani. Sok nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosuk van és nagyon összetartóak. Még mindig bennünk van az első meccs által okozott eufória, ezt próbáljuk majd hasznosítani a mai meccsen.
Lars Lagerbäck a mieink Ausztria elleni teljesítményét dicsérte a mérkőzést megelőzően:

Lenyűgözött a magyarok játéka az első fordulóban. Sokat fejlődtek az utóbbi időben, jól szervezettek, így nehéz mérkőzésre számítok. Két meccsünk van még hátra és mindkettőt meg akarjuk nyerni

A mérkőzést a marseille-i Vélodrome Stadionban rendezik, melynek gyepszőnyege alaposan megszenvedte az eddigi találkozókat.

Bernd Storck három helyen is változtatott az osztrákok elleni kezdőcsapathoz képest. Fiola Attila sérülése miatt Juhász Roland került a védelem tengelyébe, az első meccsen gólt szerző Szalai Ádám helyett pedig Priskin Tamás rohamozhatja majd az izlandi kaput. Németh Krisztián helyét Stieber Zoltán veszi át a kezdőben.

Aktívabban kezdtek a mieink, az első negyedórában több, mint 60%-ban nálunk volt a labda. Az első helyzetet is a magyar csapat alakította ki, Stieber Zoltán azonban nem tudott kapura fejelni a tizenhatoson belülről.

Dzsudzsák Balázs két lövést is megeresztett a félidő derekán, de mindkettőt blokkolták az izlandi védők.

Az izlandiak a 31. percben Johann Gudmundsson révén veszélyeztettek. Az izlandi középpályás a tizenhatoson belülről lőhetett, Király Gábor lábbal hárított.

Hét perccel később Szergej Karaszjov tizenegyest ítélt Izlandnak. (1-0) Király ejtette ki a labdát egy szöglet után, majd a bíró szerint Kádár Tamás szabálytalankodott. Gylfi Sigurdsson állt oda a labda mögé és a jobb alsóba lőtt.

Több helyzet már nem adódott az első félidőben, így 1-0-s izlandi vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrész elején és a mieink uralták a játékot, Dzsudzsák és Stieber oldalt váltottak, beadásokkal próbálkoztunk a szélekről.

Nagy Ádám a 64. percben tört be a tizenhatoson belülre, de nem jutott lövéshez. Két perccel később a csapatkapitány küldött rá egy szabadrúgást 25 méterről, másodszor fogta a labdát Halldórsson.

Böde Dániel és Nikolics Nemanja is beállt az utolsó fél órára, előbbi lőtt a 72. percben, de középre ment a próbálkozás. Egy perccel később Kádár próbálkozott kétszer is, de nem jutott el a kapuig a labda.

A 76. percben ismét Dzsudzsák végzett el egy szabadrúgás, az izlandi kapus magabiztosan hárított. A meccs hajrájában Nagy Ádám ugratta ki Nikolicsot, aki középre passzolt a tizenhatoson belülről, Svaevarsson lábáról pedig a saját kapujába pattant a labda. (1-1)

Szalai is beállt a hajrára, meg is eresztett egy lövést, de nem volt veszélyes a próbálkozása. Az utolsó percben a tizenhatosról végzett el szabadrúgást Izland. Sigurdsson lövése lepattant a sorfalról, majd az ismétlést is blokkoltuk, így 1-1-es döntetlen maradt a vége.

A magyar válogatott továbbra is vezeti az F-csoportot. Négy pontunk van, este Portugália-Ausztria mérkőzést rendeznek.
Hajrá Magyarország!

Európa-bajnokság, F-csoport, 2. forduló:

Izland – Magyarország 1-1 (1-0)
G: Sigurdsson 40., illetve Svaevarsson-öngól 88.

Marseille, Stade Vélodrome, vezeti: Szergely Karaszjov

Izland: Halldórsson – Saevarsson, Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthórsson, Bödvarrson

Magyarország: Király – Lang, Juhász, Guzmics, Kádár – Gera, Nagy, Dzsudzsák, Kleinheisler, Stieber – Priskin

 

Élő hírfolyam

Döntetlennek ennyire rég örült magyar szurkoló

Varjasi kolléga jelentkezik a Szabadság térről. Azért azt megjegyzem, hogy ott van a szovjet emlékmű is, nem vennénk a lelkünkre, ha valami történne vele.

A továbbjutás küszöbén a magyar válogatott

Az első félidőben aktívabban kezdett a magyar csapat, több, mint 60%-ban nálunk volt a labda. Tizenegyesből mégis az izlandiak szereztek vezetést a játékrész végén. A második félidőben folyamatosan támadott a magyar csapat, Böde és Nikolics is beállt. Utóbbi passzolt be középre a tizenhatoson belülről, és Svaevarssonról a saját kapujába pattant a labda. Az utolsó percben a tizenhatosunktól végezhetett el szabadrúgást Sigurdsson, de lövése lepattant, az ismétlést pedig a blokk hatástalanította, így két meccs után négy pontos a magyar válogatott.